U ovim ljetnim mjesecima češće posežemo za lakom za nokte nego u ostalim dijelovima godine. No, jesi li prilikom lakiranja razmišljala koji su sastojci laka kojeg koristiš ili pročitala sastojke laka na jedva vidljivoj etiketi? 

Formaldehid, dibutil ftalat (skraćeno DBP) i toulen su tri najopasnije kemikalije koje najčešće sadrže lakovi za nokte, a sve kako bi bili čim duže postojani na noktima. Navedeni toksični trio se povezuje s pojačanim rizikom od raka. No, kako dolaze nova vremena, a s njima i nove beauty navike i razmišljanja što stavljamo na svoje tijelo. Sve se više okrećemo clean beautyju te se po tom pitanju trendovi mijenjaju. 

Dolazi vrijeme non toxic lakova ili chemical free prema kojem je nazvan i pokret koji zagovara izbacivanje toksina i štetnih tvari iz kozmetike, sredstava za čišćenje i proizvoda za osobnu higijenu. Osim prije navedenih štetnih sastojaka, sve više kompanija pokušava iz svojih formula za lakove isključiti i alkohol, kamofor i gluten.

Jedan od takvih lakova je brend J. Hannas koji je davno prepoznao potrebu za zdravim lakom za nokte. Isto tako tu se mogu naći lakovi Essie, Deborah Lippmann, Cote, Butter London i još po koji drugi, a koji imaju prirodnu formulu te su cjenovno pristupačni. Neki od navedenih brendova su i veganski, a dolaze u različitim divnim bojama i nijansama. Pronađi non toxic lak i upotpuni svaki svoj look.